5 Mayıs 2011 Perşembe

Medya Ve Sansür

Medya denilince akla ilk olarak gazete, televizyon, radyo ve bunlar gibi geniş kitlelere hitap edebilen çeşitli organlar geliyor.En azından bu günümüze kadar böyleydi.Ancak son zamanlarda görülen o ki medya artık orjinalliğini,kişiselliğini ve en önemlisi etkinliğini yitirdi.Herkesin kendine göre düşünceleri herkesin kendi inandığı ideolojileri olabilir.Herkes herkesin fikirlerini kabul de etmeyebilir.Ancak saygı göstermek zorundadır.İşte insanlar bu saygıyı birbirine göstermediğinden ortaya ‘sansür’ denen birşey çıktı.
Kısıtlamak ve engellemek ya da engellenmek.Ayrıca sansür bir bakıma insanların görüşlerini de etkiler hele Türkiye’de yaşayan insanların eğitim düzeyini düşünürsek! O nedenle ben bunu traji-komik olarak yorumluyorum.Çünkü çok ‘demokratik’ olan ülkemizde bu tarz kısıtlanmalar ülkenin demokratik oluşuyla tamamen bir zıtlık içinde.
Dünyada bilmem kaç milyar kişinin girdiği YouTube engellenmişti.Yetmedi insanların müzik dinlediği Fizy yasaklanmıştı.O da yetmedi blogları kapattılar.Eğer böyle gitmeye devam ederse bunlar sansür olmaktan çıkacak bambaşka bir boyuta geçilecek.Gerileme...Yavaş yavaş da başladı zaten...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder